Vaša korpa (0)

Slobodan Janković Žarišta Svetskog rata

Slobodan Janković Žarišta Svetskog rata


1,210.00 RSD
1,149.50 RSD

Slobodan Janković Žarišta Svetskog rata
Meki povez

Žarišta svetskog rata je knjiga o novom svetskom sukobu. On nije zvanično proglašen, ali je već jasno da on „ formalno započinje sa vojnom intervencijom Rusije u Ukrajini, otvoreno se pokazao kao temeljno neprijateljstvo Zapada i Rusije. Nominalno se obe strane bore za slobodu, a time i za pravdu. Zapad je u očima onih koji mu se suprotstavljaju viđen kao eksponent tehnokorporativizma, protiv kojeg nastupa Rusija kao simbol slobodnih naroda i država.

Svakako, ovo ne znači da je Zapad samo tehnokorporativni niti da je Rusija apsolutno slobodna država ili društvo slobodnih ljudi. Oni oličavaju, to jest predvode, simbolizuju jednu ili drugu ideju. O prirodi, uzrocima i perspektivi ovog rata kao svetskog biće reči u daljem tekstu. Kada se govori o prirodi ili karakteru, nećemo se baviti posebno vrstom vojne tehnike koja je područje ispitivanja stručnjaka za naoružanje, i značajem upotrebe dronova, poluautomatizovanih sistema za ubijanje, nadzor i obaveštavanje, raketnih kompleksa, primenom vazdušnih, kopnenih i pomorskih snaga.

Ono što se obrađuje na stranicama koje slede su geopolitički i kulturni razlozi pomenutog fenomena. Ključno pitanje je zašto je i kome svetski rat potreban ili je on posledica slučaja? Kakve su posledice ove temeljne preraspodele moći i načina uređenja društava u područjima pod uticajem jednog, drugog ili trećeg centra moći? ”

– Slobodan Janković

Жаришта светског рата је јединствена анализа пузајућег свеопштег сукоба великих сила који се одвија на наше очи. Сазнајте зашто је Трећи светски рат неминован и шта то значи за Србе?

Књигу препоручују:

Др Миша Ђурковић;
Др Душан Пророковић;
Др Александар Саша Гајић;
Др Драган Петровић.
А5, мек повез, 300 страна

2/8