Vaša korpa (0)

Boro Drašković Ogledalo

Boro Drašković Ogledalo


499.00 RSD

Boro Drašković Ogledalo
Rediteljske beleške
Meki povez
Izdavač Svjetlost Sarajevo

Boro Drašković, filmski i pozorišni reditelj, profesor univerziteta, doctor honoris causa, član PEN-a ... Uspešno se bavi svim medijima. Napisao je više knjiga o glumi i režiji: Promena, Ogledalo, Lavirint, Paradoks o reditelju, Kralj majmuna, Ravnoteža, Krug maslinom, Drama reditelja, Film o filmu.
U pozorištu je režirao najznačajnija dela, u širokom luku od Eshila do Beketa, uz Šekspira, Molijera, Čehova, i naše klasike Domanovića, Petra Kočića, Danila Kiša...
Režirao je niz televizijskih drama i dokumentarnih filmova: Kuhinja, Peta kolona, Žena, Žad, Nešto sasvim lično, Nedelja popodne na Grenlandu, Prizori iz Kine 1,2,3, Ježi Kavalerovič, Haldor Laksnes, Bles Islandia, Ubijanje kitova, Paradoks o šahu, Prva žena dirigent, Čudo iz Bruklina, Film o filmu: Seobe, Sasvim lično...
Snimio je dve televizijske serije: Duvanski put i Moderni izraz u umetnosti (deset filmova o pozorištu, filmu i televiziji).
Sa svojim igranim filmovima (ili zbog njih) Horoskop, Nokaut, Usijanje, Život je lep, Vukovar, jedna priča, obišao je svet.
Objavio je knjigu-putopis Pogled prolaznika. Piše kratke priče, scenarija, radio drame i drame.

6/7

Slični proizvodi

Nekoliko nasumično odabranih proizvoda za Vas.

Polovna bez oštećenja
Polovna bez oštećenja
Nema na stanju
Polovna bez oštećenja
Polovna bez oštećenja