Vaša korpa (0)

Miroslav Josić Višnjić Pristup u kap i seme

Miroslav Josić Višnjić Pristup u kap i seme


999.00 RSD

Miroslav Josić Višnjić
Pristup u kap i seme
Tvrdi povez
Izdavač Srpska književna zadruga

Marko Nedić: O sudbini kažnjenih žena na Golom otoku i Svetom Grgoru.. Autor rečima i iskustvom samih kažnjenica, žrtvovanih u ime politike i njene dogmatizovane ideološke svesti. Govori kao o nečem najstrašnijem i najtragičnijem što im se moglo dogoditi u društvu koje je deklerativno proglašavano najslobodnijim društvom u kojem se može živeti.

Ljubiša Jeremić: Pristup u kap i seme Miroslava Josića Višnjića… Može se čitati kao naročit stvaralački pristup istorijskom stradanju koje je moralo biti prikazano kao stradanje pojedinaca, one kapi u okeanu bede.

Vladislava Rbnika: Pristup u kapi i seme je knjiga koja puno dejstvo postiže tek u pažljivom, ponavaljanom, unakrsnom čitanju. Preispitivanje prošlosti, traganje za izvesnostima, prenosi se u tom procesu sa kazivača na čitaoca.

Đorđe Vuković: Josić se nije usredsredio na samo mučilište i nepodnošljive ljudske patnje, već je… Stavio prigušivač na jauke mučenika i doveo junake koje se mirno sećaju logora, teškog rada, žeđi, gladi, bolesti. Isleđivanja iz noći u noć, mučkih ubistava, batina, mokrih ležaja, smrdljive hrane i drugih svakodnevnih nevolja. `

3/27

Slični proizvodi

Nekoliko nasumično odabranih proizvoda za Vas.

Popust 5%
Nova
Polovna bez oštećenja
Polovna bez oštećenja
Polovna bez oštećenja
Polovna bez oštećenja
Nema na stanju
Polovna bez oštećenja