Vaša korpa (0)

Brana Crnčević Pečat

Brana Crnčević Pečat


199.00 RSD

Brana Crnčević Pečat
Meki povez

„Печат“ је имао привилегију да Брану Црнчевића убраја у своје „редовне“ и драгоцене сабеседнике и истакнуте ауторе. Поводом две године од смрти Бране Црнчевића, у знак дубоког поштовања, објављујемо поклон књигу „Брана и Печат“ у којој су обједињени интервјуи, десетак бриљантних текстова, неколико приповедака и песама, које је Брана подарио „Печату“, желећи да како је истицао, врати овај књижевни жанр на странице недељника. Брана Црнчевић је био „Печатов“ аутор, пријатељ и поштовалац.

Брана Црнчевић био је сјајан афористичар и сценариста, духовит и моћан песник, романописац и драмски писац, један од најзначајнијих српских писаца за децу, новинар и публициста.

Брана Црнчевић је био номад и боем, који је српско друштво и литературу задужио и пером и речју, искреношћу и правдољубивошћу, захваљујући којима је још за живота био сврстан у ред бесмртника наше књижевности, али и у ред одговорних чувара српске традиције и духовности. То умеће и божји дар да муњевито, јасно, а заводљиво сажме „шифру“ о времену и друштву заувек су га издвојили као поузданог дијагностичара духа епохе.

6/35

Slični proizvodi

Nekoliko nasumično odabranih proizvoda za Vas.

Polovna bez oštećenja
Polovna bez oštećenja
Polovna bez oštećenja
Nema na stanju
Polovna sa vidljivim znacima korišćenja
Polovna bez oštećenja
Polovna sa vidljivim znacima korišćenja