Vaša korpa (0)

Mudar izbor Evropski dnevnik 2010 - 2011

Mudar izbor Evropski dnevnik 2010 - 2011


299.00 RSD

Mudar izbor Evropski dnevnik 2010 - 2011
Meki povez

Evropski dnevnik je publikacija koja ima za cilj olakšano informisanje o Evropskoj uniji, njenim vrednostima i mogućnostima koje vam pruža. Ovo je sedmi put da je Evropski dnevnik objavljen u Srbiji, pod sloganom „Mudar izbor“. Ovaj svojevrstan informativni vodič osim učenicima i učenicama može da posluži i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo.

Evropski dnevnik pokriva širok spektar tema od nastanka EU i njenih institucija, preko ekologije, ljudskih i manjinskih prava, zajedničkog tržišta i valute EU, do mogućnosti za nastavak obrazovanja u nekoj od zemalja članica EU. Poseban deo posvećen je odnosu Srbije i EU koji ima za cilj da učenicima i učenicama približi proces pregovora o pristupanju Evropskoj uniji. Osim što učenicima i učenicama pruža bolji uvod u život u EU, vodič sadrži deo koji se odnosi na vođenje brige o sopstvenoj bezbednosti i zdravlju.

U ovom udžbeniku možete saznati više o putovanjima, studijama i studentskim razmenama, fondovima i stipendijama, volontiranju i učenju jezika, o onome što vas čeka kada Srbija bude članica EU, kao i o životu vaših vršnjaka u drugim zemljama Evrope. Odgovore na sva ostala pitanja možete potražiti tako što ćete kontaktirati EU info centar ili neki od delova mreže za informisanje o EU koji se nalaze širom Srbije. Nju čine EU info centar u Beogradu, EU info kući u Novom Sadu i Nišu, kao i mreža stručnjaka iz svih delova zemlje pod nazivom Tim Evropa. Cilj EU info mreže je da se Evropska unija i proces evrointegracija približe građanima Srbije. U tu svrhu mreža organizuje i predavanja, obuke, forume i debate na kojima građani imaju priliku da se aktivno uključe u diskusiju o Evropskoj uniji i izraze svoje mišljenje

Cilj povezivanja zemalja u Evropi nije bio stvaranje ekskluzivnog kluba, zatvorenog za nove članove. Tokom godina, Evropska ekonomska zajednica (EEZ) je narasla od male grupe od šest zapadnoevropskih država do današnje Evropske unije od dvadeset i osam članica i nastavlja pregovore sa novim državama koje su izrazile želju da joj pristupe, uključujući i Srbiju.

Evropski dnevnik osim što je namenjen učenicima svih dvadeset i osam država članica, dostupan je i učenicima iz Srbije i Turske. Kreiran je tako da je oko 70 odsto sadržaja isto u svim državama, a ostalih 30 procenata se prilagođava u zavisnosti od države u kojoj se štampa.

Ove godine Evropski dnevnik ima za cilj promociju nagradnog konkursa za učeničke radove. Konkurs je otvoren za sve učenike srednjih škola koji žele da pošalju radove na temu odnosa Srbije i EU ili na neku od tema koje su pokrivene Evropskim dnevnikom. Predviđeno je da se učenici prijavljuju u timovima od po najmanje troje ljudi, a radovi mogu biti u pisanoj formi, formi fotografije ili video zapisa. Nagrada za autore najboljih radova je putovanje po Evropi. Više o konkursu pročitajte OVDE, a u međuvremenu čitajte Evropski dnevnik.
EVROPSKI DNEVNIK - MUDAR IZBOR 2010 / 2011
Publikaciju „Mudar izbor“ Evropski dnevnik na srpskom jeziku finansirala je Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Kancelarija za evropske integracije Republike Srbije podržali su projekat i učestvovali u pripremi ovog dnevnika.

6/27

Slični proizvodi

Nekoliko nasumično odabranih proizvoda za Vas.