Vaša korpa (0)

Jasmina Ana Poslednji tango u Kraljevu

Jasmina Ana Poslednji tango u Kraljevu


399.00 RSD

Jasmina Ana Poslednji tango u Kraljevu
Meki povez

Najnoviji roman naše poznate spisateljice Jasmine Ane, pod nazivom „Poslednji tango u Kraljevu", svečano je predstavljen 10. novembra na promociji u prostorijama Udruženja književnika Srbije. Ovu knjigu objavilo je Izdavačko preduzeće Prosveta u svojoj ediciji „Hit", a to je sedmi po redu roman Jasmine Ane, koja je uvek uspešno saradjivala sa našom izdavačkom kućom.Predstavljajući ovo delo, jedan od naših najpoznatijih savremenih književnika Milisav Savić je istakao da je ovo „proza koja ima čitaoce."
„Neki ovo nazivaju „ljubićima" ili „voditeljskom prozom", a ja kažem da je ovo proza koja ima svoju publiku. Tačno je da je ovo ljubavni roman, ali dela Jasmine Ane se uglavnom čitaju bez potrebe za maramicama, a pored ljubavnih tema, fabula sadrži i blagu političku i društvenu konotaciju, - naveo je Savić, dodavši da autorka upravo insistira na fabuli priče, jer je to šansa da se čitalac zaintrigira.Ističući da je tema većine romana Jasmine Ane tzv. visoko društvo, Savić je naveo da „njeni junaci nose firmiranu garderobu, kreću se od Beograda do Pariza i šire oko sebe miris najskupljih parfema". Zanimljivo je da je ovaj naš poznati pisac bio direktor „Prosvete" kada je Jasmina Ana objavila svoj prvi roman, upravo u našoj izdavačkoj kući.
Na promociji je govorio i Dragan Milenković, direktor IP „Prosveta" , koji se zahvalio Jasmini Ani na tome što je svoj roman objavila baš u našoj izdavačkoj kući, navodeći da je njena podrška „Prosveti" veoma značajna.
„ Odmah nakon što sam pročitao prvih nekoliko rečenica, odlučio sam da objavimo ovu knjigu, jer je dobra i veoma sam ponosan na tu odluku" , kazao je on.
Sama autorka objasnila je u svega par rečenica da roman o tri dugogodišnje drugarice iz Kraljeva govori o „vremenu koje, iz današnje prespektive, podseća na Andersenovu bajku".
„ To je priča o vremenu u kojem novac nije bio glavni gospodar, u kojem su svi imali sutra, živelo se lepo i bezbedno. Nije bilo gladnih, živelo se bez velikih stresova, školovanje i lečenje je bilo besplatno...Bile su to raspusne, poslednje godine Titovog socijalizma, a deca koja su se kasnije radjala zaticala su mnogo suroviju, oskudniju stvarnost" , podvukla je ona.
Promocija je završena uz taktove čuvene pesme „Stani, stani, Ibar vodo", u izvođenju Čede Markovića, a uz muzičku podršku profesora Nikole Rackova. A da se tango ne bi igrao samo u knjizi, na početku promocije pobrinuli su se doajen srpskog plesa Miša Plavšić i njegova partnerka Mirjana Savić.
Najnoviji roman Jasmine Ane možete kupiti u "Prosvetinoj" knjižari "Geca Kon", ali i drugim knjižarama širom Srbije.

6/11

Slični proizvodi

Nekoliko nasumično odabranih proizvoda za Vas.