Vaša korpa (0)

Miloš Ković Zaveti

Miloš Ković Zaveti


1,210.00 RSD
1,149.50 RSD

Autor: Miloš Ković
Žanrovi: Politika, Istorija
Pismo: Ćirilica
Broj strana: 400
Povez: Tvrd
Format: 21 cm
Godina izdanja: 2019.


Zaveti, knjiga koja je sada pred čitaocima, predstavlja nastavak već rasprodate knjige Uporišta.

Tamo gde prestaju Uporišta, počinju Zaveti – izbor novinskih članaka, intervjua i beseda, napisanih i izgovorenih od tada do polovine 2019.

Ova knjiga nastala je iz potrebe da se razume i sedoči, a ne iz želje da se uvek i u svemu bude u pravu.

„U Zavetima je pokrenuto mnogo pitanja, ali je njihova ključna tema nastojanje da se srpska javnost probudi i osvesti pred dugoročnom namerom SAD i vodećih zemalja EU, država koje su nas bombardovale i koje danas pod okupacijom drže deo naše zemlje, da prisile srpski narod da se, odricanjem od Kosova i Metohije, odrekne svoje istorije, razuma i morala.

To se, nažalost, sprovodi delovanjem srpskih vlasti, koje ne kriju svoju spremnost da omoguće da se Kosovo i Metohija, sa svim svojim narodom, svetinjama i prirodnim bogatstvima, odvoje od Srbije i, posledično, pre ili kasnije, uđu u sastav Velike Albanije. Ovakvo, golom razumu neshvatljivo stanje, u kome jedna država radi na svome rasparčavanju i ukidanju, i na poklanjanju svojih teritorija susednoj državi, da bi postepeno postala nečija kolonija ili protektorat, moglo se predvideti već posle potpisivanja Briselskog sporazuma (2013) između Srbije i `Kosova`.

Sličnu politiku vodile su, međutim, i prethodne srpske vlasti, još od 2008. godine.“

– Miloš Ković

2/8

Slični proizvodi

Nekoliko nasumično odabranih proizvoda za Vas.